twill-zijde-blog

Facts & Fun over Twill 

Waar is twill zijde geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en shop onze Twill zijden stoffen online! 

 

Fact I | Wat voor binding heeft Twill? 

Bonjour! Je m’appelle Twill ;-) 

Twill is een lichte stof die de sterkte van een keperbinding combineert met de natuurlijke kracht van een zijde. Herkenbaar aan het schuine zichtbare lijntje. Twill is ook bekend van de Franse pochets en de Hermès (carré) shawls.

 

Fact II | Kan ik zijdeschilderen op twill? 

Twill is echt een favoriet bij ons. Deze aantrekkelijke zijde is minder transparant dan veel stoffen met vergelijkbaar gewicht. Op twill zijn alle technieken goed te realiseren.

Deze aantrekkelijke zijde is minder transparant dan veel stoffen met vergelijkbaar gewicht. De gladde textuur van de stof zorgt voor een mooie glans, zachte grip en soepele valling. In Frankrijk is Twill bekend als "Foulard zijde" en is deze stof gekozen voor de wereldberoemde gedrukte shawls uit Parijs (Hermès).

Op Twill zijn alle technieken van het zijdeschilderen goed te realiseren. De kleuren worden intens. Ook fraai na een bewerking met was of paraffine.

Twill 10 is kreukherstellend waardoor deze zijden stof geschikt is voor shawls en elegante kleding.

 

Fact III | Kan ik ook geprinte Twill zijde bij jullie zien? 

Toen ik een aantal jaar geleden in Frankrijk was, kocht ik ook een mooie sjaal met een digitale print op Twill. Deze - en andere mooie voorbeelden van digitale prints op zijde en handbeschilderde zijde - vind je in ons eigen ZIJDE-Museum

Gratis toegang. Dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur

1e zaterdag v.d. maand 10.00-16.00 uur

Tot 3 personen is vooraf aanmelden niet nodig. De openingstijden zijn gelijk met onze showroom/winkel/groothandel op de begane grond. Je kunt hier dus ook direct een kijkje nemen, mocht je hier nog niet zijn geweest of ons wel al kennen en net iets nodig hebben. Mooi te combineren dus ; -)

Groepen (vanaf 4 personen) alleen op afspraak s.v.p.

 

Fact IV | Wat hebben Twill en Hermes met elkaar te maken? 

Twill Silk |  If we say Hermès, you'll say Twill : -)

Twill is een lichte stof die de sterkte van een keperbinding combineert met de natuurlijke kracht van een zijde. Een bekende keperbinding is de denim/spijkerbroek. De stof wordt gekenmerkt door zijn diagonale parallelle weefsel, maar toch behoudt het de gladde textuur van een zijde. Twill is ook bekend van de Franse pochets en de Hermès (carré) shawls.

 

Fact V | Kan ik Twill zijde met groothandelskorting inkopen bij jullie? 

Onze groothandel is speciaal voor zakelijke klanten, ateliers, (zorg)instellingen, wederverkopers, ontwerpers en studenten.

Alle bestellingen uit voorraad voor 12.00 uur worden direct klaargemaakt voor verzending. Advies nodig? We helpen je graag verder. Mail ons of bel 0251 750 275, maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur. 

Onze groothandel is ook geopend in Heemskerk, vlak naast de A9 tussen Alkmaar en Haarlem. Zonder afspraak: Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en de 1e zaterdag van de maand van 10.00 - 16.00 uur. 

In de ochtend: Op afspraak.

 

Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

#twill #twillzijde #hermes #fransezijde #zijdemuseum #bruidsstoffen #zelfmaken #stoffenwinkel #naaien #couture #modestoffen #ontwerpen #fashiondesigner #stoffentips #modestoffen #zijdewinkel #stoffenblog #zijdar #modevakschool #modestudent #couture #bruidsstoffen #natuurlijkestoffen #zijdespecialist #antroposofie